Za klince

Pogledajte što portal MojaEnergija ima pripremljeno za klince!

Mala škola čiste energije

Broj sadržaja u mapi: 3

Projekt "Mala škola čiste energije" doprinosi razvijanju svijesti o održivom razvoju kroz uporabu obnovljivih izvora energije i savjesnu uporabu energije, a cilj mu je edukacija osnovnoškolske djece o obnovljivim izvorima energije, mogućnostima njihove uporabe, energetskoj učinkovitosti te prednostima koje nam to sve donosi u smislu zaštite okoliša. U tu su se svrhu u sklopu projekta izradili radni listovi koji sadržajem nadopunjavaju slikovnicu "Obnovljivi izvori energije". Projekt je financijski podržalo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

Online igrice

Broj sadržaja u mapi: 16

Na Internetu postoji dosta on-line igrica na temu energetike. Zabavite se!

Što još mogu saznati?

Broj sadržaja u mapi: 6

Na Internetu ima puno materijala o energetici za djecu! Iako je dosta toga na engleskom jeziku, ima i materijala za učitelje i učiteljice s kojima se mogu pripremiti zanimljive igre i priče.

Ozzy Ozon

Ozzy Ozon

Broj sadržaja u mapi: 5

Ozzy Ozon je maskota zaštite ozonskog omotača kojeg je osmislila vlada Barbadosa. Ozzy se pojavljuje u TV spotovima, obrazovnim video materijalima, te jingle-ovima i pjesmama.

Mapa "Ozzy Ozon" na portalu MojaEnergija sadrži različite sadržaje primjerene klincima kojima se ukazuje na tvari koje oštećuju ozonski omotač i na brigu koju moraju posvetiti njegovoj zaštiti.

Posebno treba istaknuti stripove s Ozzyem kao glavnim junakom koje je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređanja i graditeljstva prevelo i distribuiralo po osnovnim školama

Kutić za djecu portala ManagEnergy

URL: http://www.learn-energy.net/kidscorner/hr/u11/u11.html

Zanimljivosti, igre, fotografije, razglednice, obrazovni materijali, obavijesti... Energetika na zabavan način dostupna je i na hrvatskom jeziku!

  • Info

    Priredio: Maja Božičević Vrhovčak

    Datum: 08.07.2008

    Zatvori
  • Uredi
    Uređivanje sadržaja je moguće samo za registrirane korisnike. Zatvori