Katalog projekata

Katalog projekata je zamišljen kao web katalog projekata i inicijativa vezanih uz sektor energetike a provede se u Hrvatskoj i regiji. Nositelje projekata koji imaju vlastite web stranice pozivamo da se jave kako bi katalog bio što potpuniji.

Katalog je u izradi!

Inteligentna energija za Europu

URL: http://www.iee-hr.info/index.html#oprogramu

Program Inteligentna energija za Europu vodi Izvršna agencija za konkurentnost i inovacije (EACI) u ime Europske komisije, a cilj je premostiti jaz između politike EU i prakse, odnosno provedbe. Svaka privatna ili javna organizacija osnovana u Europskoj uniji može se javiti na poziv za prijedloge s projektima osmišljenima da pomognu ostvariti ciljeve EU u svezi energije i klimatskih promjena.

Projekti obično traju dvije ili tri godine, a moraju uključivati najmanje tri partnera iz tri različite zemlje. Na ovoj stranici možete saznati koja područja i što se financira u sklopu programa, a moći će se pratiti i pozivi na natječaje, na hrvatskom jeziku. Ono što se ovim programom NE financira su projekti istraživanja, razvoja tehnologija i investicije u opremu te izolirane, pojedinačne akcije na nacionalnoj ili lokalnoj razini.

 • Info

  Priredio: Nikolina Bošnjak

  Datum: 15.07.2010

  Zatvori
 • Uredi
  Uređivanje sadržaja je moguće samo za registrirane korisnike. Zatvori

Green Energy

URL: http://greenenergy.redea.hr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=50

Projekt Green Energy usmjeren je na razvoj prekograničnog partnerstva na području obnovljivih izvora energije. Putem zajedničkog planiranja, izrade analiza i studija pripremit će se podloga za povećanje korištenja obnovljivih izvora energije, a time i očuvanja okoliša. Puni naziv projekta je The Key for the Interregional Sustainable Energy. Projekt je započeo 01.12.2007, a trajat će do 30.11.2008. Ukupna vrijednost projekta iznosi 120.547,75 EUR, odnosno 883.578,36 HRK. Od ukupnih sredstava 75% financirano je od strane EU, od čega 14,41% financira Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka Republike Hrvatske. Preostali dio zajednički financiraju Međimurska županija i REDEA.

 • Info

  Priredio: Daniel Rodik (admin)

  Datum: 25.02.2009

  Zatvori
 • Uredi
  Uređivanje sadržaja je moguće samo za registrirane korisnike. Zatvori

REVETIS

URL: http://www.revetis.hr

Cilj projekta je uspostavljanje djelotvornog i stručnog partnerstva između Graditeljske škole Čakovec i Energetskog instituta Hrvoje Požar. Projekt stavlja težište na široku lepezu tehničkih i tehnoloških znanja koja se pojavljuju na tržištu energetske efikasnosti pri gradnji i pri korištenju obnovljivih energija, stvaranje kapaciteta i sustavno uključivanje nastavnika u oblikovanje i podizanje svijesti te usmjerenog nastavnog procesa, poboljšanje znanja o procesima rada; tehnička i tehnološka znanja; praktične tehnike osmišljavanja nastavnog programa u skladu s očekivanim promjenama na tržištu rada. Projekt će pomoći pri osnivanju novog praktikuma za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije pri Graditeljske škole u Čakovcu, a koji će biti opremljen u potpunosti funkcionalnim i operativnim sustavima obnovljive energije, kao i nastavnim sredstvima i sredstvima za demonstraciju. Ciljne skupine su učenici Graditeljske škole kroz svoj redovni nastavni program i sveukupno pučanstvo Međimurske županije, ali i šire, putem formalnog i neformalnog obrazovanja koje će rezultirati boljom usklađenosti između kvalifikacija učenika i potreba tržišta rada.

 • Info

  Priredio: Daniel Rodik (admin)

  Datum: 25.02.2009

  Zatvori
 • Uredi
  Uređivanje sadržaja je moguće samo za registrirane korisnike. Zatvori